Hello, havazoo alias Hava Dániel, 17 éves rétsági amatőr fotós-filmes vagyok. Komolyabban 4 éve foglalkozom egyedi fényképek készítésével, a rövidfilmezést 1 éve kezdtem. Számomra ezzel a két dologgal teljes az élet. Fontos, mert úgy gondolom a képek -mindegy, hogy álló vagy mozgó- nagymértékben befolyásolják életünket, jó és rossz irányban is, ezért hatalmas lehetőség számomra. Igyekszem úgy bemutatni a világot, ahogy épp abban a pillanatban látom, vagy ahogy láttatni szeretném, legyen az "a dolgok nyers valósága", vagy "rózsaszín felhő mögé bújt fantáziavilág". És úgy gondolom ez a játékosság ad hatalmat az embereknek, hogy bemutassák a képeken túl kicsit önmagukat is. Mint azt az oldal mutatja teljesen vegyesek a képeim-videóim stílusai. De miért is ne lenne az? Szabadság. Ez a legnagyszerűbb dolog az egészben, önmagad lehetsz. Egy kép készítése közben nem foglalkozol a mindennapok sokesetben nyomasztó hangulatával, vagy a nagysebességgel  feléd közeledő hó förgeteggel, melyet egy tőled kettő méterre csúszó autó uszít rád ( utóbbi megtörtént eset), csak legyen meg az adott felvétel. Utána ráérsz szitkozódni, vagy folytatni a megszokott napi robotot, de innentől kezdve ott lesz az a bizonyos elégedett mosoly, mert tudod: sikerült valamit megörökítened a nagyvilágból, úgy ahogy ott és akkor csak te láttad. Lehet, hogy az adott kép nem tökéletes, de biztos, hogy  megpróbálod, nem is egyszer ezután, amíg el nem éred a célod.

Fénnyel festés, pillanatba zárt világ, lényegtelen, hogy hívjuk, a lényeg ugyanaz. Készítettél valamit, amit lehet, hogy csak otthon fogsz a haveroknak mutogatni, vagy esetleg egy kiállításon mesélsz róla, de egyedi, és a Tiéd. Mert ha bárki is kicsit a kép "mögé" néz, téged lát. Látja, hogy mit éreztél, láttál az adott pillanatban. Látja, és ha ügyes vagy érzi is a feszültséget, vagy vidámságot, amit akkor és ott éreztél.

Ezért csodálatos dolog a képi megörökítés, kapu egy másik világba, oda, ahova sok esetben nem jutnál el. Ezek után tégy hát egy próbát, és nézz be a reflektorfény, és a tökéletes póz mögé, és lásd meg ami teljessé teszi a képet!

 

2010. 04. 03.

 

Címkék: havazoo

A bejegyzés trackback címe:

https://havazoo.blog.hu/api/trackback/id/tr382524432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása