Kukuccs!

2010.12.18. Szólj hozzá!

Néha le kell ülni, és tisztán látni dolgokat. Kizökkenni, és valós képet alkotni. Így tettem nemrég az oldalamon, és felfedeztem, hogy sokat irkálok fényképezésről, illetve képek készültéről. És ekkor feltettem a nagy kérdést! „És akkor mi van? „ Semmi. Itt hát egy újabb:

Május eleje, meglepően zord időjárás. Reggel süt a nap, délben borul, délután pedig nyakunkba zúdul a hákettőó. Hétfő van, nincs ezen semmi meglepő. Még beérek az eső elött, ám megakadt a szemem valamin. Esőben előjönnek addig háttérben meglapuló állatok. Ilyen például a csiga. Érdemes azonban elfilozofálni azon, hogy hogy  lehet az, hogy az eső maximum kettő perce esik, ellenben ez a díszes társaság már rég az út közepén élvezkedik (vegyük figyelembe azt a szédítő tempót amivel tovasuhannak). Tehát két verzió létezik: a csigaház komplett meterológiai központ, vagy az kicsit túloztam azzal a kettő percel. De talán jobb ezt a fonalat elvarrni… Szóval csiga.

Nem túl szép, valószinűleg rosszul idomítható, és nem véd meg. Viszont pont ezért jött az ötlet, miszerint képre kellene vinni valahogy. Gyors helyszín keresés, lehetőségek mérlegelése. Semleges háttér kell, fekete vagy fehér. Fekete nincs, értelemszerűen fehér a nyerő. 3 A4-es lapból összeáll egy dobozon a háttér, a sokat emlegetett viharlámpa, illetve egy asztali lámpa szolgáltatja a fény. Teleobjektív, állvány, és kész. Előkerül a rendhagyó modell, ám hamar felszínre kerülnek negatív tulajdonságai. Lámpalázas, és nem lehet meggyőzni, illetve makacs, nem hallgat az utasításokra. Sebaj, amolyan freestyle fotózás. Ám újabb akadály, éhes is a drága, és épp a háttér volt „kéznél”. Nincs probléma, üveglap kerül alá. Haha, ezt edd ha tudod! Nemtudja. Nincs könnyű dolgom, kb. 1,5-2 méterről készülnek a képek, nehéz élességet találni. Köszönhetően a 100 wattos körtének a levegő melegedik, de ez egy cseppet se zavarja a „pózert”. Kattogás, állati beállások, és most összegzés. 126 kép, ebből eggyel érdemes foglalkozni, az eredmény elfogadható.

 

Még mielött megtámad a zöldbéke el kell mondjam, az állat visszakerült a természetbe, és köszöni jól van. Minden jogot fent tart.

kukccs

 

 

2010.05.03

A bejegyzés trackback címe:

https://havazoo.blog.hu/api/trackback/id/tr592524464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása