260Z

2011.05.12. Szólj hozzá!



A füst lassan terült szét a lehült esti levegőben. Komótosan terítette be környezetét. Lassú méreg volt ez, ami alattomosan ragadta meg áldozatát.

Grant az utolsókat szívta a füstölgő  cigarettából. Korlátnak támaszkodva bámult bele a külváros vak sötétjébe. Szeme folyamatosan fürkészett valamit, gondolatai azonban üresek voltak. Csend volt, apró morajként csak a távoli autóút hallatszott. Még egy slukk.

Hosszú napja volt. Hosszú, és fárasztó. Grant nem volt rossz ember, nem is tartotta magát annak, de voltak dolgok amiket hivatásából adódóan meg kellett tennie.

Szeretni ugyan nem szerette munkáját, de ehhez értett. Az emberekhez. Érezte és tudta miből mennyi, ki mire hogy reagál.

Csak az a mániákus fazon ne lett volna.

A következő szívást mélyen lent tartotta, s lassan engedte csak ki a mérgező füstöt.

Megkocogtatta az eldobható kávéspoharát, de az már percek óta üres volt. Ellépett a korláttól, s a poharat a csikkel együtt a benzinkút bejáratánál lévő kukába dobta.

Odabent az eladón kívül senki sem volt, s a neon fakó fénye mellett ő is inkább egy bábúra hasonlított, mintsem élő emberre.

Grant benézett, s az eladó intett neki. Biccentés volt a válasza.

A kúthoz ekkor 3 motoros érkezett, minden motoron 2 emberrel. Miközben Grant elhaladt mellettük leszálltak a motorról, s levették sisakjaikat. 30 év körüli társaság.

Grantet ekkor hűvös szellő csapta meg, szaporázni kezdte lépteit. Ahogy a kút mögé ért a sötétből elkezdett kirajzolódni egy kecses fekete körvonal. Laposan induló, s lágyan ívelő hátsó. A kút fényei minimális fényt szolgáltattak, de ez is elég volt ahhoz, hogy rövid időn belül kivehető legyen a 260-as Datsun körvonala. Fekete testével szinte tökéletesen megbújt a sötétben, nagymacskaként lapulva az úthoz.

Grant odalépett hozzá, és beszállt. Hátát kényelmesen tartották a fekete bőr ülések, s mélyet sóhajtott.

Miért volt ott az a fazon?

Grant nem akart semmit csinálni vele.

Gyújtást adott, s az autó belseje életre kelt. Halvány zöld színben pompázott a műszerfal, és a középkonzol egyaránt. A motor azonnal indult, mély morajlással jelezvén útrakészségét.

Grant lassan elindult, s a kútról kiérve gyorsítani kezdett. Bele az éjszakába.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://havazoo.blog.hu/api/trackback/id/tr952899679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása