Csütörtökön felvetődött, pénteken fixálódott, szombaton megtörtént, most vasárnap van, kifejtem.

Csütörtök este Tys kollegával beszélgettem, mikor szóba került egy általa tervezett „kecsó”-i út, „ride” a „park”-ban. Egyértelmű volt, hogy ott kell lennem, ehhez csak a beleegyezése kelett. Bizonytalan volt még a dolog, de majd másnap megbeszéljük. Péntek este-éjszaka konkretizálódtak a dolgok: 8:23 Nyugati, onnan 8:53-kor indulás kecsóra, majd 10:10-re érkezés, végül lábon ki a parkba. 5 fős a csapat, Tys, Sanya, Renátó, Guszti, és az egyszemélyes csapattá tömörült médiaosztag. Az út pestig sima ügy, a vágánynál Tysoon várt, irány a szegedi vonat. A teamből mindenki ott volt, pontban 53-kor megkezdtük hosszas tovasuhanási folyamatunk. Az első probléma is itt bontakozott ki, miszerint az atomjaira szétszedett BMX az felhozható poggyászként, azonban az első kerék nélküli már külön jegyes, a teljesen egész állapotban lévő pedig az abszolút tilos kategória. Nembaj, ha jön a kaller takarunk! És láss csodát csupán lábakkal, és cipőkkel nem lehet elfedni egy két padsor között álló rózsaszín keró-nak látszó tárgyat. Nem volt gond, rendes volt a szerv, további gond nem akadt az út során.

Miután sikerült kijátszani a gépeket a vagonból rögtönzöt szerelés következett: kormány, kerekek vissza a szakszerű helyükre. Mivel Én gyalog voltam, mérsékelt tempóban indultunk el a bő 30 percnyire lévő parkba. Kecskemét kétségkívül szép, jó hely, de ezt az oldalát gondosan háttal tartotta nekünk.

Útközben kiderüt, hogy amíg itt laza gyakorlás megy, addig az ország más pontjain élesben tekernek a srácok. Ez ránk nézve jó hír: kevesen lesznek.

Az állítás többi-kevésbé helytálló volt, délelőtt max. 12 ember volt jelen. A napi belépő 500 Ft, látogatóknak 100. Megéri. Maga a pálya tükrözi a sport helyzetét az országban. Odabent  raklapokból, és egyéb eurokomfortot nem látott elemekből lett kialakítva. De a lényeges dolgok megvoltak: asztal, szivacsgödör, és egyéb ívek. A szabadtéri részen ugyanez, a dirt rész rendben volt, igaz, ott az ásó az egyetlen építő szerszám.

Indult a hajtás, készülnek az első képek, mindkét oldalon be kell melegedni. Nem telik el fél óra, már baj van. Guszti egy rosszul sikerült vázpörgetés közben lesérült. Elsőre nem tűnt akkora gondnak, a fájás, és a dagadás idővel biztos elmúlik. Nem múlt. 20 perc után riasztottuk a gondnokot, aki saját kocsiján bevitte Őt, és Tys-ot. Köszönjük neki! A csapat így 3 főre korlátozódott, de a vágy a hajtás iránt milliószorosára csökkent. Lassan visszaszállingóztunk, de az életkedv nehezen jött meg. Sanya belehúzott, osztotta a népet a gödörben, és az elemeken, míg Renátó túl volt az ezredik 99%-os vázpörgetésen. Kettő felé megérkezett az égi áldás, de ez nem zavarta a benti gyaksit. Szinte ezzel egy időben befutott az S40, benne Gusztival. Kiderül a végeredmény: törés, 3 hét kényszerpihenő. Gyógyulj meg srác!

Tys nem habozik, belecsap a közepébe. Brutál trükkök, kezd beindulni a hangulat. Nem maradnak hatás nélkül a trükkök, Sanya válaszol, párbaj feeling. A pályán megáll az élet, szabad a színpad. Felesleges trükk neveket írni, kevés hozzá a hely. A srácok a végsőkig fokozzák, bevonják a szivacsot is. Egy rossz érkezés után pihenő, chillout. Renátó eközben szinte folyamatosan rajta van a vp témán, majdnem okés a történet. Kint helyreáll az idő, kiszállingóznak az emberek, bent szinte csak mi maradunk. Sanya bácsi  mindent megtesz a fiatalabb generációért. Saccra eltelik 1 óra, utolsó feléhez ér a nap. Áttelepszünk az egyik negyedív pereméhez, ki így, ki úgy bíztatja Renátót. Az eredmény ellenben talajon várat magára, viszont a szivacsban tökéletes.

Újabb menet, érezhetőbben lassult mindenki. Sanyával a terem másik feléből nézzük a többieket, mikor megállapítjuk: lassan 6, cuccolni kellene. A gondnok felajánlott egy fuvart Gusztinak, Én megyek lábon a BMX-én. Kellemesen suhanunk Kecskemét utcáin, napvégi humorral ülünk a peron mellett. Bejut a 6:47, kerékpáros kocsiban nézzük vissza a képeket.

8:07-re pesten vagyunk, Tysoon-t már Kőbányán elbúcsúztattuk. Leszállás, elköszönés, és mindenki megy a saját útján hazafelé. Én a 8:21-es vonattal megyek majd Vác felé. Haszontalan vacsora egy büfében, fáradt merengés a vonaton.

Most vasárnap kora este van, szakad az eső. Nem bánnék egy telefont, miszerint 2 óra múlva ismét irány Kecsó!

Jessy

Utolsó kép: Jessy, a pálya állandó lakosa

 

 

2010. 05. 30.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://havazoo.blog.hu/api/trackback/id/tr582524497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása