A Corolla immár 1,5 hónapja az Ateri Motorsport udvarán parkol, kissé elhúzódott az átalakulás. Ám ez egyértelműen megtérül a mindennapos használat folyamán: állítható futóművet kap ámerikából. Ez mind szép és jó, ugyanakkor mit ér a futómű, ha nem gurul az autó? Hátkérem, lassan kezdek leszállni a szopórollerről, egyrészt öröm, hogy egy borzalmasan ritka Fondmetal Canonica garnitúra fog az autó alatt feszíteni, de meg is van az ára.

Csiszolás közben a mesterek felfedeztek 2 belsőben összesen 8 repedést, ami mondjuk úgy kellemetlen dolog. De a napokban sor került a javításra, már csak némi csiszolás, polír, és a fényezés kell a tökéletes állapothoz. Sokáig úgy tűnt ez lesz az egyetlen "nemzetidegen" elem az autón (a Fondmetal Itália lankáiról gurult be a Corolla alá), ám egy kósza felvetés okán a mai nap folyamán csomagot kaptam Bankokból.

Az egész onnan indult, hogy régi vágy volt egy gyári, korban is azonos GT kormány beszerzése, ám a környező ebay-ek feltúrása után elkeserítő dologgal szembesültem: drágák. De nagyon. Kedves Binci főszerkesztőúrral lefolytatott nyomdafestéket nem tűrő párbeszédek közepette szóba kerültek a fa kormányok. Namármost az én világomban ha fa kormány, akkor Nardi. Csakiskizárólag. 

Emlékeimben az ilyen kormányok mindig gyönyörű, de elérhetetlenül drága tárgyként szerepeltek, de miértne alapon bepötyögtem a keresőbe. A horror árú Rolls, és Bentley darabok között néhol megfért egy egy MX-5-be szánt darab is, egész baráti áron. Nagylevegő, nemsokkal később indult a licitháború, amit az utolsó pillanatban volt szerencsém elbukni. Hahaha. Igen ám, de akkor bukkantam rá erre a csodára. Fix de alacsony ár, távol-kelet nem a legjobb kombináció. Milliomodik pillantásra sem tudtam otthagyni, oké, kopott belül, de az még belefér. Életszagú. 

Ma pedig, a leütést követő 8. napon itt tarthatom a kezemben ezt a csodát. Kicsit karcos, messze nem a legszebb állapot, de akkor is: ez gyönyörű. Kora ősszel autóba is kerül, innen már csak egy AE86 adapter kell, és teljes a boldogság. 

A bejegyzés trackback címe:

https://havazoo.blog.hu/api/trackback/id/tr684675538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása